Πόσο συχνά πρέπει να γράφεις στο Blog για να αυξήσεις το SEO;

Μήπως αναρωτιέσαι πόσα blog posts χρειάζονται ανά μήνα για να αυξήσεις το SEO; Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν την ίδια απορία. Βέβαια δεν υπάρχει χρυσός κανόνας, αλλά υπάρχουν καθορισμένες πρακτικές για να βρείς την καλύτερη δυνατή λύση για το δικό σου site. Η συχνότητα των blog posts αποτελεί…σπαζοκεφαλιά τόσο για τους νέους όσο και για […]

CONTENT

Μήπως αναρωτιέσαι πόσα blog posts χρειάζονται ανά μήνα για να αυξήσεις το SEO; Πολλοί είναι εκείνοι που έχουν την ίδια απορία. Βέβαια δεν υπάρχει χρυσός κανόνας, αλλά υπάρχουν καθορισμένες πρακτικές για να βρείς την καλύτερη δυνατή λύση για το δικό σου site.

Η συχνότητα των blog posts αποτελεί…σπαζοκεφαλιά τόσο για τους νέους όσο και για τους έμπειρους bloggers. Με τόσους πολλούς παράγοντες που πρέπει να λάβει κανείς υπόψη, συμπεριλαμβανομένης της βελτιστοποίησης των μηχανών αναζήτησης και της αναγνωρισιμότητας του εμπορικού σήματος, είναι σίγουρα κάτι σημαντικό που πρέπει να έχεις προγραμματίσει.

Γιατί είναι σημαντική η συχνότητα του blogging;

Η συχνότητα του blogging σημαίνει το πόσο συχνά δημοσιεύεις αναρτήσεις στο blog. Το να βρει κανείς την ιδανική συχνότητα posting για το δικό του blog απαιτεί μια διαδικασία ωστόσο αξίζει να την κάνει κανείς καθώς θα αποκομίσει πολλά οφέλη. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι:

  • επιτρέπουν την κατάταξη για οργανικές λέξεις-κλειδιά. Αυτές είναι απαραίτητες για την προώθηση της οργανικής επισκεψιμότητας στο site σου.
  • αυξάνουν επίσης την αναγνωρισιμότητα του εμπορικού σήματος. Όσο περισσότερες αναρτήσεις δημοσιεύεις για τον κλάδο σου, τόσο πιο ενημερωμένο γίνεται το κοινό-στόχος σου για την παρουσία σου στο διαδίκτυο, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου.
  • Το blogging μπορεί να βοηθήσει την επιχείρησή σου να οικοδομήσει εμπιστοσύνη στην κοινότητα. Η ανάρτηση σχετικού περιεχομένου για τον κλάδο σου και η τακτική ενημέρωσή του θα σε βοηθήσει να εμπνεύσεις εμπιστοσύνη και κύρος στο κοινό σου. Θα είναι πιο πιθανό να μετατρέψουν το site σου σε σχέση με έναν ανταγωνιστή που σπάνια ενημερώνει το περιεχόμενό του ή δημοσιεύει blog.
  • βοηθά να ορίσεις ένα πρότυπο. Χωρίς μια συγκεκριμένη συχνότητα, μπορεί να ασχολείσαι συνεχώς με το blogging εις βάρος άλλων δραστηριοτήτων. Έτσι, μια συχνότητα δημοσιεύσεων στο blog σου δίνει τόσο ένα ανώτερο όσο και ένα κατώτερο όριο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να αφιερώσεις περισσότερο χρόνο και χρήμα εστιάζοντας σε άλλους τομείς της επιχείρησής σου.

Πολλοί είναι εκείνοι που σκέφτονται ότι όσο πιο συχνά γράφουν στο blog, τόσο το καλύτερο. Αυτό όμως δεν είναι τόσο απλό. Θεωρητικά θα μπορούσες να δημοσιεύεις και κάθε ώρα στο blog του site σου. Είναι όμως αυτό καλύτερο; Θυμήσου ότι η ποιότητα είναι καλύτερη από την ποσότητα σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις. Αν δημοσιεύεις πολύ συχνά, μπορεί να θυσιάζεις την ποιότητα του περιεχομένου, κάτι που από μόνο του είναι αρκετό για να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην επιχείρησή σου.

Ποια είναι η ιδανική συχνότητα για το δικό σου blog;

Για να βρείς την ιδανική συχνότητα blog posting για την δική σου επιχείρηση μπορείς να αναλύσεις sites ανταγωνιστών σου για να εξακριβώσεις ποια συχνότητα λειτουργεί καλύτερα. Πώς μπορείς να το κάνεις αυτό;

  • Βρες ανταγωνιστές με blog στον κλάδο σου και αξιολόγησέ τους
  • Βρες το sitemap του κάθε site
  • Μάθε πόσο συχνά δημοσιεύουν οι ανταγωνιστές στο blog τους σε μια δεδομένη χρονική περίοδο (πχ 6 μήνες)
  • Χρησιμοποίησε ένα εργαλείο ανάλυσης SEΟ για να βρεις τα στοιχεία που σε ενδιαφέρουν, όπως τις λέξεις – κλειδιά και την κατάταξή τους.

Παρόλο που το προφίλ οργανικών λέξεων-κλειδιών δεν είναι ο μόνος δείκτης μιας σταθερής συχνότητας δημοσιεύσεων, είναι ένας από αυτούς που φαίνεται να συσχετίζονται σε μεγάλο βαθμό. Επομένως, εξέτασε και άλλους παράγοντες αλλά μην το κάνεις πολύπλοκο γιατί έτσι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να μπερδευτείς.

Παρόλα αυτά, ενώ η έρευνα για τους ανταγωνιστές μπορεί να δώσει μια καλή ιδέα για τον ιδανικό αριθμό των αναρτήσεων στο blog, δεν είναι κανόνας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζεις πόσες ποιοτικές αναρτήσεις μπορείς να γράψεις και αν έχεις πραγματικά κάτι χρήσιμο να πείς.